USA uisuliidu juht tormas ajast ette

USA uisuliidu president Sam Auxier teatas jaanuari lõpus, et Venemaa iluuisutajad ei peaks osalema järgmisel aastal olümpial Pyeongchangis Lõuna-Koreas. Ta ütles, et Venemaa dopinguprojekt oli riigi poolt rahastatud, see oli suur programm, hästi läbi viidud ja et Venemaa peaks maksma karmi hinda selle eest ning et ROK ja ISU jaoks on ainuüksi eneseväärikuse säilitamise pärast tarvis võtta selles osas selged seisukohad.

Itaalia ajalehe La Gazetta dello Sport info kohaselt on olümpiavõitja Adelina Sotnikova üks nendest 28-st sportlasest, kes on täiendava uurimise all seoses dopinguproovide võltsimisega.

USA uisuliit teatas aga hiljem, et Auxier väljendas vaid oma isiklikke seisukoht ja et USA uisuliidu ametlik positsioon on ära oodata ISU ja ROK-i otsused ning aktsepteerida neid. Sellegipoolest rõhutas USA uisuliit, et on pühendunud puhtale spordile ja eeldab seda ka kõigilt teistelt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s