Amodio läks ära

Brian Joubert, kellel on Anu Sääritsa sõnul sprinteri jalad, valitses Prantsusmaal (ja ka Euroopas ja maailmas) terve kümnendi. Tema selja tagant paistsid siiski pidevalt ka teised prantslased (Yannick Ponsero, Alban Preaubert jpt) ning meil kõigil oli teadmine, et prantslasi on palju ja nad uisutavad hästi.
Kui Joubert lahkuma hakkas, siis loomulikult oli tarvis nimetada keegi uueks joubertiks. Selleks osutus hoopiski brasiilia poiss Florent Amodio. Prantslane oli ta sellepärast, et ta lapsendati koos oma õega Prantsusmaale. Aga loomulikult ei olnud Amodio mingi Jouberti koopia, vaid tõi uisutamisse mehi imestama ja naisi minestama panevad puusanõksud. Kui Joubert oli paipoisi kuvandiga (tema treeneriks oli tema ema), siis Amodio oli rebel. Kui Joubert käitus jääl kergejõustiklasena, siis Amodio suutis vaid vahetevahel oma latiinohurmuriks olemist uisutamisega varjutada.
Amodio oli Prantsuse meister kokku neljal korral ja tema laeks jäi Euroopa meistritiitel 2011. aastal Bernis, jättes Jouberti enda selja taha teisele kohale.
Siin on tema viimane esinemine, mis ajas treener Nikolai Morozovi nutma:

Amodio selgitas lahkumist sellega, et ta tahab ülikoolis avalikke suhteid õppida.
Kohtume siis Ipanemal või Copacabanal!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s