Massot ei saa Prantsusmaalt tulema

Teatavasti on hetkel Bundeswehri ridades teeniva ukrainlanna Aljona Savtšenko uus paariline prantslane Bruno Massot. Prantsuse uisuliit on aga jäärapäine ega lase Massot’l lahkuda. ISU Reeglite järgi võib sportlane riiki vahetada aasta pärast oma endise riigi viimast esindamist. Bruno jaoks oli viimane võistlemine Prantsusmaa lipu all 2014. aasta märtsis Jaapani MM.
Kuigi nn karantiin on möödas, pole Prantsusmaa Brunot vabastanud. Nüüd pöördus Saksa uisuliit kaebusega ISU poole, et prantslasi tagant sundida. Osutatakse, et kuigi Prantsusmaa võtab teistest riikidest uisutajaid vastu meelsasti ja kohe (sealhulgas ka eestlase Daniel Albert Nauritsa), siis ühtegi sportlast lahti nad niisamakergelt ei lase.
Savtšenko ja Massot on kavandanud selleks hooajaks oma lühikavaks Cirque du Soleil’st pärinev lugu, kus Savtšenko kehastub printsessiks ja Massot asotsiaaliks. Vabakava on neile aga kokku pannud Gary Beacom Peer Gynt’i ainetel.
Seega on, mida oodata ja vaadata. Kui mitte varem, siis 2018. aasta olümpial on nad meie ees.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s